.
×

Gashi: LDK-ja e gatshme të hyjë në qeveri gjithëpërfshirëseBotapress, 19 Shkurt – Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Arben Gashi në emisionin “Interaktiv” të KTV-së, ka thënë se partia e tij është e gatshme të hyjë në qeverinë gjithëpërfshirëse, të cilën e ka quajtur si opsion të dytë, pasi opsioni i parë janë zgjedhjet. “Edhe në grupin parlamentar [të LDK-së] është diskutuar për mundësinë e qeverisë gjithëpërfshirëse dhe është thënë se nëse është në interes të vendit ne jemi të gatshëm të marrim këtë përgjegjësi”, ka thënë Gashi. Ai ka sqaruar se nëse nuk ka kohë për zgjedhje të reja për shkak të thirrjeve se së pari duhet të mbyllet dialogu me Serbinë, atëherë qeveria gjithëpërfshirëse do të ishte zgjidhje për situatën në të cilën ndodhet Kosova. “Kjo është zgjidhja e dytë dhe zgjidhja e vetme janë zgjedhjet. Nëse duhet të konkludojmë, ky është qëndrimi i LDK-së: Opsioni i parë janë zgjedhjet, ndërsa opsioni i dytë është hyrja në qeveri gjithëpërfshirëse, nëse nuk ka kohë për zgjedhje, ka kohë për zgjidhje dhe në bazë të forcës që kemi të bëjmë zgjidhje politike”, ka thënë Gashi që e ka quajtur të jashtëligjshëm ekipin negociator në dialogun me Serbinë. “Konsideroj që ekipi negociator është jashtëligjshëm pasi ka marrë kompetenca të Kuvendit dhe Qeverisë. Ekipi nuk ekziston në sistemin tonë juridik. Në provizionet tona kushtetuese detyrat e kryeministrit dhe qeverisë janë të parapare, jo të bartet te dikush tjetër në mënyrë jo ligjore”, ka thënë Gashi.