.
×

Femrat e kanë tradhëtinë në gjenKur një person kapet duke tradhëtuar ai menjëherë gjën një listë të gjatë me justifike për tradhëtinë e tij.

Por shkencëtarët kanë zbuluar se nuk është nevoja për justifikime pasi të tillë ka vetëm një: gjeni i tradhëtisë.

Femrat trashëgojnë një gjen i cili i bën ato që të kenë më shumë prirje për marrëdhënie jashtë çiftit, thotë studimi i bërë nga Universiteti i Queensland në Australi.

Variante të veçanta të kombinimit të gjenit AVPR1A janë lidhur tradhëtinë.

Çdo njeri përmban dy gjene të tilla dhe në momentin që bëhen disa kombinime të veçanta të këtij gjeni rritet shanset për të tradhëtuar partnerin.

Por e veçanta e këtyre kombinimeve është se vetëm te femrat rritet mundësia e tradhëtisë ndërsa te meshkujt nuk ka asnjë lloj efekti.