.
×

Fakete Rexha: Shabani dhe murgesha 

Hyp Shabani n’autobus, e ulet afër një murgeshe.

Pasi rehatohet pranë saj, i thotë n’vesh:

– Sa kisha dasht me t’Q….!

– Ik, o i marrë! Për asgja në botë se baj unë atë

punë. Pas një copë here, prapë Shabani:

– O, bre s’di çka kisha dhanë veq me t’Q…. nji herë!

– More ti qenke me t’vërtetë i marrë! Unë i takoj zotit,

e për asgja në botë se baj dot atë punë!

Kur ndalet autobusi, Shabani do me zbrit, konduktori

e ndal e i thotë n’vesh: nëse do me e q…. murgeshën

kur t’bie terri shko ndër vorre, se aty e gjenë përnatë.

Në mbramje, Shabani veshet si Jesusi e drejtë e ndër

vorre. S’vonoi erdhi murgesha. Shabani i thotë:

– M’ka qu zoti me t’q….!

– Meqë qenka urdhëri i zotit, po t’la, me kusht me

ma ba atë punë mbrapa, jo përpara. Shabani pranon,

ia banë atë punë dhe pasi kryhet e gjitha njoftohen.

– Unë jam Shabani. Ai burri ulur afër teje n’autobus.

– M’vie mirë. Unë jam konduktori i autobusit