.
×

Erdogan drejtë ri konfirmimit si president i TurqisëErdogan siç duket po ka shanse të forta për t’u rizgjedhur edhe për një mandat pesëvjeçar si president i Turqisë. Në sondazhet e fundit të zgjedhjeve Erdogan prinë në tabelën me 59,92% të votave.
Popullariteti i Erdoganit duket se është lëkundur muajve të fundit për shkak përkeqësimit të ekonomisë, opozitës së tij të vendosur kundër kurdëve në gjithë rajonin dhe shqetësimeve për përndjekjen e vazhdueshme të rivalëve politikë, që nga përpjekja e dështuar për grushtshtet në Turqi, në korrik të vitit 2016.

Por në bazë të numërimit të votave, Erdogan siç duket po prinë në zgjedhjet për president.