.
×

Elvira Hoxha:  Sytë blu!!! 

 

Me të thelle se ngjyra e detit,

Val’ e lehte loti mbi ta.!

Shuajnë etjen e poetit,

Kur i sheh mbi ta humbet.!

Det e qiell në ty bashkuar,

blu diamant i pikturuar.!

Ndrijnë me shumë se dhe kristali,

qielli i kaltër tek ty ndali..!

Për ty gocë me sytë e shkruar,

edhe vdekjen do e puth.!

Syri blu i pikturuar,

seç më ndez e me bën prush..!