.
×

E konfirmon Policia e Kosovës: Njësia Speciale në Veri për të arrestuar zyrtarët serbë Gjuriq e Vulin     

Botapress, 26 marso Policia e Kosovës ka konfirmua se Njësia Speciale e Policisë së Kosovës ROSU është nisur në veri të vendit për të penguar hyrjen në Kosovë të zyrtarëve serbë Aleksandër Vulin e Marko Gjuriq, njofton Botapress..

Sipas një kumtese për opininion bëhet e ditur se Policia e Kosovës bazuar në  planifikimet e saja policore, në zbatim të vendimit të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës (RKS) për ndalim të vizitës në Kosovë të zyrtarëve serbë z.Vulin dhe z.Gjuriq, ka angazhuar njësi relevante policore për implementim të këtij vendimi.

 

 

Sipas informacioneve dhe deklarimeve të vetë zyrtarëve serbë, të njëjtit kanë deklaruar se edhe përkundër vendimit zyrtar të autoriteteve të Kosovës për ndalim të hyrjes së tyre, ata do të realizojnë vizitën e tyre të planifikuar në veri të Mitrovicës.

 

 

Policia e Kosovës, me qëllim të zbatimit të vendimit zyrtar të autoriteteve shtetërore, ka angazhuar njësi relevante policore të cilat do të veprojnë konform situatës në raport me vendimin e MPJ-së së RKS-së.

 

 

 

Ndërsa do të ju lejohet hyrja vetëm personaliteteve të cilët do të kenë leje zyrtare të autoriteteve të shtetit të RKS-së, për të realizuar vizitat e tyre të planifikuara sipas kërkesës zyrtare.