[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Agron Zeqiraj: Dashuria për filmat e kohës… 

 

Agron Zeqiraj:  Kur filmat e vjetër shqiptar shiqoj

Që shiqohën/pëlqehen edhe sot…

Aty ka një këngë gjithmonë mbrapa

Dhe skena e gjitha, ngritët në flak.!

Nga dashuritë e shumë filmave të bërë

Mbase për çudi edhe atëherë ka ekzistuar…

Kur në skenë/filmë, dilte një vajzë e bukur

Edhe sistemi bashkë me xhaxhin, sikur mendjën ndërronte.

Dashuritë, personazhët kur shiqonin njëri-tjetrin

Sikur filmi ishte veç një ëndërr…

Por duhej patjetër që filmi të ekzistonte

Që edhe xhaxhi Enver, këtë ta ndjente.

Xhaxhi ndjente më shumë se në një film

Ai ndjente gati çdo grua që bënte dashuri.

Edhe ndjenjat që ato shfaqnin për filmin

Ai i godaste ato, ai i mbyste pa mëshirë.

Xhaxhi kishte një pikë të dobët

Se ai i donte vetëm femrat e bukura…

E për vajzat që vërtet kishin talent e art

As që donte fare t’ia ndinte…

Dhe, siq janë vajzat shqiptare të bukura

Që të gjitha janë me art e dashuri…

“Çuditërisht” u ngritën e u bën bashkë një ditë

E xhaxhit i thanë: ti s’njeh art e dashuri, ti s’je njeri!!

 

 

 

Menu Title