.
×

Daçiq godet Thaçin e të tjerët: Në Hagë një kat i burgut është duke u ndërtuar … nuk është vetëm për Thaçin, por shumicën e tyre!I gjithë kati i burgut në Sheveningen është i zbrazët, të paktën 12 qelia, për nevojat e Gjykatës Speciale për Kosovën, tha Ministri i Jashtëm serb Ivica Daçiq.

“Ky është lajmi ekskluziv nga Sheveningen, 100 për qind i verifikuar. Kjo do të thotë se Gjykata fillon punën dhe arrestimet e para priten,” tha Daçiq, raporton Arbesh.info.

I pyetur nëse pret që presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, të “zhvendoset” në Sheveningen, duke pasur parasysh “pozicionin e tij të tronditur” dhe pakënaqësinë në Prishtinë, ku u mbajt protesta kundër tij të shtunën sepse, siç thonë ata, “e shiti Kosovën” , Daçiq tha se “ai nuk flet vetëm për Thaçin, por për shumicën e tyre”.

“Nëse Thaçi do të jetë ky apo dikush tjetër, kjo nuk ka rëndësi, kjo gjykatë fillon të punojë dhe kërkon urgjentisht lirimin e qelive. Ata sigurisht nuk u kërkojnë atyre t’i kthejnë ato rreth,” tha Daçiq./bp/