[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

CNN liston Prishtinën si njërin prej 10 qyteteve evropiane më të bukurNë sezonën turistike dhe me numrin e madh të turistëve që përballen disa qytete, CNN ka zgjedhur që të merret me një tjetër kategori.

Në një artikull, prestigjiozja amerikane ka listuar vendet europiane që janë shumë atraktive, të bukura dhe me plot gjëra për të vizituar, por që nuk kanë turistë.

Në Europë, qytete që ‘mbledhin’ turistë janë Amsterdami, Parisi, Roma, Milani dhe disa te tjerë, megjithatë, Europa ka plot qytete tjera që ia vlen të vizitohen të paktën një herë në jetë.

Për Prishtinën, CNN shkruan: “Kryeqyteti kosovar, zakonisht nuk është në krye të lsitave të dëshirave të destinacioneve për shumë turistë, por kjo nuk është arsye për të mos e vizituar. Ndërsa Prishtina mund të ketë qenë sinonim i luftës 20 vjet më parë, ajo ka pësuar një transformim të madh që nga ajo kohë, me ndërtesa të ndryshme të çuditshme që shfaqen. Në mëngjes ia vlen të vizitoni Muzeun Etnografik dhe Muzeun Kombëtar. Bibloteka Kombëtare në Prishtinë ka një arkitekturë magjepsëse, ndërsa ata që kërkojnë të qetësohen mund të gjejnë ngushëllim në pishinën e qytetit që ndodhet në Parkun Germia, në veri të qytetit”.

CNN ka listuar këto qytete të bukura, por pa turistë:

Orange, Francë

Norëich, Angli

Aarhus, Danimarkë

Antëerp, Belgjikë

Haga, Holandë

Sarajeva, Bosnje

Prishtina, Kosova

Malmo, Suedi

Aberdeen, Skoci

Bern, Zvicer

Minsk, Bjellorusi

Ankara, Turqi

Torino, Itali

Menu Title