.
×

OPINIONE

arrestohet

Adem Lushaj:Sava Janjiq sulmon policinë e Kosovës

Policia e Kosovës në Deçan është fajtore pse nuk të arreston për veprimet tuaja kriminale      Mr. Adem Lushaj, drejtor i Shoqatës së Intelektualëve të Pavarur në Deçan      Kleriku ultra nacionalist serb, Sava Janjiq, sërish tregon fytyrën e tij urrejtëse ndaj popullit  shqiptar. Ai, kësaj radhe, “ka sulmuar” policinë e Kosovës për mos efikasitet në kryerje të  obligimeve të tyre profesionale, e që sipas tij, për veprimet kriminale që bëhen nga njerëzit e tij,  e që pas tyre mund të qëndron edhe vet, duhet arrestuar dhe dënuar shqiptarët.   Në publikimin e tij nxitës të datës 16 Shkurt 2017, ka marr pretekst “shkrimin” e grafitëve në  Gjilan, sipas të cilit policia e Kosovës, por edhe Gjykata e Pejës, në të kaluarën, nuk janë treguar  profesionale në rastet e ndodhura në: Deçan, Gjakovë, Podujevë, … e tash nuk beson, as për  rastin e “ndodhur” në Gjilan.   Ne, “pajtohemi”, me të nderuarin Janjiq, për “mos kryerje” profesionale të detyrave nga policia e  Kosovës, ngase ky klerik mashtrues dhe tjerët si ky, është dashtë disa herë të arrestohen dhe  dënohen, për nxitje të urrejtjes ndër nacionale, shkatërrim të pronës publike dhe private, krim  mjedisor, pengim të zhvillimit, akuza të rrejshme dhe mos përfillje të institucioneve shtetërore.  Policia e Kosovës, djemtë dhe vajzat, motrat dhe vëllezërit, e atyre që ranë për tu liruar nga soji i  Janjiqit, në vazhdimësi kanë bërë përpjekje ti anashkalojnë të zezat dhe krimet që iu janë bërë,  me të vetmen arsye të tolerancës dhe ecjes kah e ardhmja, por assesi ta harrojnë gjakun e derdhur  për vendin e tyre.  ​ Mos zbardhja e rasteve të ndodhura në Deçan: djegia e objekteve të APIKO-s, rrënimi i shtëpive  private, (i një romi dhe malazezi”, grafitët e shkruara në dyer të manastirit, jo më larg se 20  metra nga pika e kontrollit të KFOR-it, shkrimi i tjerave në vendet që veç klerikët mund të  shkojnë,…. kanë të bëjnë me faktin se autor të këtyre veprimeve, janë vet klerikët e manastirit  apo njerëzit tjerë që strehohen aty, e assesi popullata shqiptare e cila akuzohet dhe urrehet nga  Janjiq. Këto veprime të bëra nga Sava Janjiq dhe njerëzit e tij, e dinë edhe pjesëtarët e Policisë së  Kosovës të Stacionit të Deçanit, por ata kanë heshtur në këto raste, jo nga frika dhe pa aftësia …