.
×

Bushtra e BushatitNga Bekim Rexhepi  Andi Bushati, bushtra shqiptare e broçkullave. I ashtuquajturi analist shqiptar qe për gjithçka në Shqipëri, Kosovë, dhe ku ka shqiptar e qet gjuhen e capinit për të helmuar ambient, se kinse përfaqëson elementin distancues të mendimit shqiptaro-fob.

 

 

Nuk arrij të kuptoi se çfarë i hynë në arkiven mentale, të jesh i distancuar i kombit tënd, për ti ngjarë dikujt që në rastin tonë nuk përfaqëson hiq interes. Ndeshja në mes të Serbisë dhe Shqipërisë u ndërpre për shkaqe të vulgaritetit serb që nga fillimi i ndeshjes. Nuk u respektua himni i rivalit dhe për më keq ai u fishkëlle deri ne mbarim dhe u kërkua prerje e kokës dhe shtypje për shqiptaret. Kjo që ndodhi në Beograd ishte e pritshme për shumë shqiptar, për faktin se në Serbi nuk ka ambient për shqiptaret, ndërsa ata qe e kanë pritur ndryshe janë të marrët, qe nuk duan ta kuptojnë akoma faktin se në Serbi nuk ka ambient për shqiptaret.

Ata të marrët e nxorën kokën, njëri nder ta ishte Andi Bushati, bushtra shqiptare e broçkullave. I ashtuquajturi analist shqiptar qe për gjithçka në Shqipëri, Kosovë, dhe ku ka shqiptar e qet gjuhen e capinit për të helmuar ambient, se kinse përfaqëson elementin distancues të mendimit shqiptaro-fob.

Në fakt pamë se si u zhvillua ndeshja dhe se si u ndërpre ajo. Dhe nuk mund të krijohet mjegulla e bushtrës enkas veçse në këtë ndeshje ishte kombëtarja e Shqipërisë. Në kombëtaren e Shqipërisë mund të luajnë çdo shqiptar që përcaktohet të jetë i përzgjedhuri i saj, nuk i ndalohet asnjërit nëse ai përfaqësues vije nga një trevë tjetër shqiptare a nga një shtet qe politikisht akoma mbete jashtë territorit të Shqipërisë. Por ja qe kjo i ka penguar Andi Bushatit, ai nuk ngurroj të mos e pranoj këtë gjë duke e thënë në një debat se;”në Serbi luan Kosova e jo Shqipëria, pasi në fushë do të jenë tetë (8) lojtar nga Kosova”.

Dhe këtë e vë si një problem në vete duke shtuar se: ”ka më shumë lojtar nga Kosova se sa nga Shqipëria”. A thua nuk është ky një paragjykim po aq racist sa i serbëve në Beograd, se në kombëtaren e Shqipërisë nuk mund të luajnë shqiptaret e Kosovës, duke e zhglyer qëllimisht mundësin qe shteti dhe UEFA, nuk e ndaloi me ligj. Vetëm ligji i Andi Bushtrës e dëshiron këtë. A i ka shkuar ndërmend ndo herë të reagoi Andi Bushatit, ndaj serbit nga veriu i Kosovës  Novak Djokoviq, që ky të mos e përfaqësoi Serbin në Tenis, ngase është nga një territor tjetër e shtet tjetër, po çka se është serb.

Andi Bushati edhe për me keq, nuk ngurron te shkoi edhe me tej distances kombëtare, duke u zhytur edhe ne politikë të broçkollinave te tija, jo te panjohura!.  Thotë se: “Në Kosovë qe nga 99-ta, njerëzit janë rritur me mitin e ushtarit të UÇK-së, që ka mundur ushtarin serb. Dhe sipas logjikës se Andi Bushatit, “ lojtarëve nga Kosova do tu kërkohet të jenë Adem Jashari dhe jo lojtar profesionalist”.

Pa e sqaruar mirë sepse lojtarëve që vijnë nga Kosova, në të ardhmen nuk duhet mësuar miti për Adem Jasharin dhe pa sqaruar gjithashtu se nga kush është kërkuar që lojtaret shqiptar nga Kosova të jenë në Beograd Adem Jashara?

Kjo broçkollinë bushtër duhet të ndalohet, madje të ndalohet në mediat shqiptare sepse në Beograd u tregua ajo qe secila kombëtare do të duhej ta nxirrte. Është tjetër ajo marrëzia që tregon bushtra dhe është tjetër ajo që shqiptaret e Kosovës japin për kombëtaren e tyre.