[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Burri që ftoi botën për darkëJim Haynes ishte ikonë dhe relikt i ‘Swinging Sixties’, një amerikan në Paris i cili ishte i famshëm, ka bërë një ftesë të çuditshme, ka ftuar botën në darkë. Pati qindra mijëra të huaj për darkë në shtëpinë e tij, të cilët iu përgjigjën ftesës. Ai vdiq këtë muaj, transmeton Gazeta Botapress.

Jim Haynes ishte rreth 87 vjeçar dhe shëndeti i tij ishte në rënie. Jimi gjithmonë i mirëpriti vizitorët. Kishte lindur në Luiziana në vitin 1933, ndërsa si adoleshent ai kishte jetuar në Venezuela. Babai i tij punonte në biznesin e naftës dhe e kishte zhvendosur familjen atje kur Xhimi ishte në adoleshencën e tij të hershme.Ai themeloi qendrën alternative të kulturës Arts Lab në Londër, ku ai u përzie me David Bowie, John Lennon dhe Yoko Ono.

Drejtoi një revistë me tematikë seksuale në Amsterdam, dhe të gjitha para se të bëhej pedagog universiteti në politikën seksuale në Paris, ajo u llogarit si shtëpia e tij që nga viti 1969.Në fund të viteve 60 ai themeloi dyqanin e parë me letra të Edinburgut, bashkë- themeloi Teatrin Traverse si dhe ndihmoi në fillimin e festivalit Fringe. Kur Jim vdiq, në moshën 87 vjeçare. /Botapress.info/

Menu Title