.
×

Bahtiri iu bën ftesë krerëve të institucioneve dhe liderëve politikë në Mitrovicë për të kundërshtuar tendencat për ndarjen e KosovësDuke parë se disa zhvillime të kohëve të fundit lidhur me situatën në vend në përgjithësi, po shkojnë në drejtim të kundërt me interesat kombëtare dhe shtetërore të Kosovës, kryetari i Komunës, Agim Bahtiri ka caktuar për të hënën, (23 korrik) një takim, në të cilin do të bisedohet për këto zhvillime dhe për aktivitetet e nevojshme për të kundërshtuar ato.

“Deklaratat e liderëve të vendit se në bisedimet me Serbinë nuk do të ketë vija të kuqe, janë paralajmërime ogurzi për të ardhmen e Kosovës, që nënkuptojnë edhe mundësinë e ndarjes së Kosovës. Meqë situata është tepërserioze, ajo kërkon mobilizimin e të gjithë qytetarëve dhe institucioneve të vendit për të kundërshtuar fuqishëm tendencat e këtilla, që janë aspirata të kamotshme të Serbisë”, thotë kryetari Bahtiri.

Prandaj, kryetari Bahtiri i fton përfaqësuesit e institucioneve, liderët e të gjitha partive politike në Mitrovicë, përfaqësuesit e komuniteteve fetare, të OJQ-ve e asociacioneve të ndryshme dhe personalitetet me autoritet e ndikim, që të marrin pjesë në këtë tryezë dhe të japin kontributin e tyre për parandalimin tendencave të tilla, të cilat janë në kundërshtim të plotë me interesat e shtetit të Kosovës dhe qytetarëve të tij.
Në këtë tryezë do që të bisedohet për hapat e mëtutjeshëm të kundërshtimit të idesë së ndarjes dhe mundësisë të arritjes së dakordimit për organizmin e një proteste gjithë-popullore gjatë ditëve të ardhshme. Tryeza do të mbahet në ambientet e Qendrës së Kulturës “Rexhep Mitrovica”, buzë Ibrit, duke filluar në ora 12:00/BP