.
×

Azilërkuesit shqiptarë në çadra: Atje është më keq se luftaNë Brandenburg të Gjermanisë nuk ka hapësira banimi për azilkërkuesit, ndaj ata janë vendosur në çadra.

Botapress, 19 korrik

Mbizotëron një i nxehtë i tmerrshëm në çadra. 14 shqiptarë jetojnë dhe flenë këtu.

Në Brandenburg të Gjermanisë nuk ka hapësira banimi për azilkërkuesit, ndaj ata janë vendosur në çadra.

Një shqiptar 31-vjeçar, që jeton prej dhjetë ditësh këtu, thotë: “Në mëngjes të gjitha rrobat janë të lagura nga vapa e padurueshme. Na duket sikur jemi ushtarë”.

Megjithatë ai sërish kërkon një shans për të jetuar në Gjermani.

Vërtetë në Shqipëri nuk ka luftë, por ai thotë: “Edhe nëse atje nuk bien bomba, sërish situata është e padurueshme”. transmeton Mapo online