.
×

Arrihet marrëveshja, Volkswageni do t’ia paguaj 4.3 miliardë dollarë SHBA’veKompania Volkswagen ka arritur marrëveshje me Shtetet e Bashkuara të Amerikës që t’ia paguaj dënimin me vlerë pre 4.3 miliardë dollarë, në kontekstin e padive kolektive dhe procedimeve penale nisur nga qeveria amerikane kundër kësaj kompanie për manipulim.

Prokurorja amerikane Lorett Lynch dhe kreu i Agjencisë për Mbrojtjen e Mjedisit Dina Mekarti do të formalizojnë këtë marrëveshje më vonë gjatë një konference shtypi në Uashington, thuhet në deklaratën e qeverisë amerikane.