.
×

Anton Quni propozohet për medaljen e lirisë, nga luftëtari i Koshares, britaniku John HarrisonBashkë kanë qenë në luftë, krah për krah në Betejën e Koshares. Por bashkë janë edhe në paqë. Anton Quni e John Harrion vazhdojnë ta ruajnë miqësinë e luftës duke qenë miq edhe në kohën e pasluftës, shkruan Botapress. E që kjo miqësi është e sinqertë dhe e pastër flet edhe propozimi i bashkëluftëtarit të tij, britanikut John Harrison që Anton Qunit t’i jepet medalja më e lartë e lirisë kolonel Anton Qunit. Ja postimi i John Harrisonit në Facebook:”Përshëndetje të gjithë! Uë do të doja të filloja një peticion për të dhënë medaljen më të lartë të qeverisë kosovare që do t’i lëshohet Kol Anton Quni. ky hero i Koshares i çonte njerëzit në betejë në të vetmin fitore që kishim kundër serbëve dhe mund të kishim udhëhequr njerëzit e tij për të fituar të gjithë Kosovën. Ai është një anëtar i përkushtuar i ndershëm i Parlamentit, një hero i vërtetë i UÇK-së, një baba dhe një baba i madh. ky njeri duhet të nderohet nga vendi i tij. medalje nuk janë dhënë nga asnjë qeveri nga kjo qeveri, prandaj koha është një hero i vërtetë i kohës sonë. lejon ta bëjë këtë punë së bashku, asnjë politikë partiake, kjo është vetëm për njeriun vetë si një udhëheqës i burrave, të gjitha të cilat gjithashtu meritojnë medalje, ka shkruar britaniku John Harrison në profilin e tij në Facebook, përcjellë Botapress.