.
×

Aleksandër Vuçiq i lutet Rumanisë për KosovënKryetari i Serbisë Aleksandar Vuçiq ka deklaruar sot se e ka lutur kryetarin e Rumanisë Klaus Verner Johanisin që ta ndihmojë në përpjekjet e Beogradit për gjetjen, siç ka thënë ai, të kompromisit për zgjidhjen e çështjes së Kosovës.

 

Vuçiq, i cili gjendet për vizitë zyrtare në Bukuresht, ka thënë se e ka njoftuar kryetarin rumun me bisedat që ka pasur me kancelaren gjermane Anglea Merkel lidhur me Kosovën si dhe për të gjitha ato që ai i ka quajtur të rëndësishme për kompromisin që e dëshiron rreth saj.

 

 

Siç ka thënë ia, njofton rts, Rumunia është vendi më i madh në rajon dhe njëri nga pesë vendet në Bashkimin Europian që e ka njohur Kosovën dhe për këtë arsye “ndihma rumune për kompromisin që do të ishte shumë e rëndësishme”, ndërsa e ka falënderuar Bukureshtin që s’e ka njohur pavarësinë e Kosovës.

 

 

“Janë të rrallë popujt në rajon me të cilët nuk kemi luftuar dhe me të cilët nuk kemi pasur konflikte. Me rumunët kjo nuk ka ndodhur kurrë”, ka thënë Vuçiq.