.
×

Afaris i suksesshëm, humanist me zemer! Urim Hoxhaj 

Të jesh human do të thotë të mbash qëndrim njerëzor dhe fisnik dhe të tregosh dashuri të thellë ndaj të gjithë njerëzve. Z.Urim Hoxhaj nga Zhuri i Prizrenit një humanist i dalluar dhe një biznesmen i suksesshëm në Germersheim afër Karlsruhe.Ku dallohen më së shumti nga rajoni i Kosovës për djem të zellshëm për punë dhe sidomos në fushën e ndërtimit në firmat e njohura në Gjermani.

Po përmendim edhe firmën e mirënjohur që eshtë firma ZIELBAU GmbH me pronar z.Urim Hoxhaj.Një djalë nga Zhuri i Prizrenit i vendosur dhe i përkushtuar për punën në ndërtim ku blen tokë dhe i ndërton deri në përfundim te ndërtesave.Ku edhe posedon afër 250 punëtor në shumë firma që janë të familjes Hoxhaj si ZIELBAU GmbH ,firmën -HB wohnbau GmbH , Hoxhan Heizungsbau-Projekt etj.Ku gjithashtu bën blerjen dhe shitjeve të shtëpiave,tokave dhe ndërtimit ku ndër të tjera përveç kompanisë së njohur nga Gjermani ZIELBAU ndërton edhe në lagjen Bajram Curri të Prizrenit ku ndërton komplekse të shtëpive luksoze mjaft moderne dhe me çelësa në dorë. Gjithashtu një ndër veçoritë e tij ai njihet edhe për veprimtarinë dhe humanizmin që ai organizon së bashku me humanistin e njohur Hoxhen Halit Kastratin që ofrojnë gadishmërinë dhe vullnetin për të ndihmuar të pastrehët në Kosovë.Dhe është vërtet një humanizëm për tu vlerësuar nga ana e tyre dhe si një detyrim që ata ndjejnë për atdheun dhe vendlindjen e tyre.Ajo që i bashkon me gjithë njerëzit e tjerë është pikërisht fakti që janë njerez dhe qënie humane.Janë dy gjëra shumë prefesionale që kur kordinohen së bashku ,patjetër të japin mundësinë e zgjidhjes të saktë të situatave.Të gjitha këto vlera të lartpërmendura janë ,në harmoni me përkushtimin prefesional,menaxhues dhe qytetar.Ata janë përpjekur që ti përputhin këto dy aspekte dhe e kanë gjetur veten mirë në realizimin e detyrave dhe objektivave.Arritja e suksesit është vlerësimi dhe bashkëmendimi i vlerave të secilit prej tyre,ku secili të ndihet i rëndësishëm për punën që bën,i vlerësuar për çfarë bën për kompaninë, i rëndësishëm për çfarë bën për klientët dhe natyrisht edhe për atë që bën për veten e tij.Pa dyshim që cdo punë kur,ajo realizohen me përgjegjësi dhe dëshirë të con në sukses.Aftësitë menaxhuese të një drejtuesi,natyrisht kanë të bëjnë me anën prefesionale por,shumë e rëndësishme në cdo moment është shkalla e përgjegjshmërisë në kryerjen e cdo pune.Ata janë një ekip i gjërë ku secili ndihet i rëndësishëm për punën që bën dhe i vlerësuar për realizimin e objektivave te tyre.