.
×

Adem Bytyçi: Sa më parë të kuptojmë ,aq më mirë për nePër gjërësa në Kosovë, ngrehin shtat Xhamit për q‘do ditë ,si të ishte Kosova,ndonjë shtet arab,Kosova, do të jetë një shtet i pa dëshirueshëm për Europianët ,edhe pse këte nuk e pohojnë hapatazi.

Shteti Serb,historikisht Islamin e ka shfrytëzua si njëren ndër armët më të fuqishmë për të luftuar qenjen tonë kombëtare Shqiptare,dhe për fat të keq akoma shtiremi se këte nuk e kuptojmë.

Supozohet të jetë kështu: Sa më lartë besimi Islam në Kosovë,aq më e gjatë rruga e Kosovës për në Europë!

Paradoxi më i madh është ky:Edhe pse Serbia, shtet i krishtër, supozohet Kosova të jetë 90 për qind e besimit Islam,Serbia,ka arritë qëllimin që të bind shtetet Islamike,që të terëheqin njohjen e Kosovës ,ato që nuk e kanë njohur,mos të njohin në të ardhmen ,pse këte nuk e konfirmojnë haptaz politikanët Kosovar,në mënyrë që opinioni i mbrendshëm dhe ai i jashtem të kuptojnë strategjinë religjoze Serbe kundër shtetësisë së Kosoves…

Megjithese me të drejtë ne n‘a duket një akt i pa drejtë i Europës kundër nesh,detyrohemi të pranojmë se Europa është e Krishtër,dhe do të ndihmojë Serbin,edhe ateherë kur nuk ka të drejtë në raport me Kosovën, për shkak se Serbia,e ka kryqin në ball të oxhakut,ndërkaq,kryqi në Kosovë,përdorët vetëm simbolokosht në komparacio me numrin e popullatës…