[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Adem Bytyçi: Deri kur fëmijet tanë nuk do të trajtohen ngjajshëm si moshatarët e tyre në shtetet e rajonit sa i përket shtesave fëmirore?Deri kur një Qeveri kaq megallomane, me kaq shumë ministra, zëvendësministra dhe stafin tjetër përciellës, në vend që mjetet bugjetore të shtetit të orjentohen atje ku ndihet më së shumti nevoja, ndahen për rroga të aq shumë zëvendës Ministrave…
Qeveria aktuale është qeveri e varfërisë, nepotizmit dhe e ngecjës së zhvillimit të Kosovës në të gjitha aspektet e saj!
Kosovës i duhet një qeveri me sa më pakë Ministra dhe zëvendës Ministra, të cilët e kursejnë paran publike dhe të cilët ulinë shpenzimet e luxit dhe mendojnë shumë më seriozisht dhe me më përgjegjësi për brengatë dhe mirëqenien e qytetarëve!

Prokuroritë dhe Gjykatat duhet të intensifikojnë punënen e tyre në luftimin e krimit, sa më parë të gjykohen aferatë tanimë të njohura botërisht, aq më mirë për sistemin e drejtësisë dhe spastrimin e institucionëve nga politikan të korruptuar, të cilët mendojnë se shteti janë ata vetë …

Në Kosovë , numri i lëndeve penale të pa zgjidhura është shumë i madhë , prandaj rreziku i amnestisë së pa drejtë të kriminëleve përshkak të ekzistimit të drejtës së parashkrimit është shumë i madh…Për të mbrajtur interesin e viktimave kërkohet pezullimi i drejtës së parashkrimit për një përiudhë të caktuar, me qëllim që as një keqëbërës mos t‘i shpetojë ndëshkimit të merituar për shkak të respektimit të drejtës së parashkrimit!

Menu Title