[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Adem Bytyçi: 23 përsona të kapur për ryshfete për patentë shofër!Nga të gjitha të këqiat që mund të pasojnë  nga  ky rast korruptiv, unë autori i këtij shkrimi, lutem të mos jenë  ndërlikuar  peshqitë e mëdhej!

Ekziston dyshimi i bazuar nga ata  analist të ngjarjeve të tilla , se peshqit e mëdhej  qëllimet e tyre korrtuptive i realizojnë për mes emisarëve të ashtuqujtur peshqitë e vegjël , të vendsur nga peshqit e medhëj në ata sektorë dhe vende pune ,ku mund të realizohet më lehtë hajnia dhe korrupsioni!

Ngjarjet e dëritanishme përkitazi me aferatë korruptive  në institucionët shtetërore, qoftë në Ndërmarrjet publike, çoftë në agjensi  të ndryshme , të cilat kanë qenë viktimë e hajnive dhe e formave të ndryshme të korupsionit, as një herë nuk ka ndodhur që peshqitë e vegjël t‘i tregojnë peshqit e mdhëj me të cilët kanë qenë në lidhje bashkëpunimi për t‘i ndarë hajnit!

Zatën as njëherë nuk kanë pësuar peshqit e mdhënjë të hajnive , por gjithmonë ata të vegjëlit, por edhe peshqit e vegjël gati as njëherë nuk e kanë marrë denimin e merituar , ndonëse përherë i kanë patur në krah peshqit e mëdhej , të cilët supozohet se kanë  ndikuar në kompetencat e Gjykatave, për t‘i mos i denuar pëshqit e vegjël ose për t‘i denuar sa me më denime të ulta …

Përdërisa ,egziston një mënyrë kaq përfide e bashkëpunimit në mes të ashtuqujturëve  peshqëve të mëdhnjë dhe të vegjël në fushën e hajnisë , nuk ka gjasa të luftohet korrupsioni edhe pse pushtetarët  orë e qas pohojnë se po e luftojnë këtë  të keqe të tmerrshme kundër shtetërore ,kundër kombëtare ,kundër shoqërore dhe kundër gjithënjerëzore, e cila i ka varfëruar edhe popujtë e shtetëve  me ekonomitë më të zhvilluara në Botë!

Menu Title