[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Abdixhiku: Reformimi i sistemit arsimor ndër pikat kryesore të programit të LDK’sëLumir Abdixhiku, ish-deputet dhe kandidat aktual për deputet nga radhët e LDK-së, ka potencuar se prioritet në programin qeverisës të LDK-së do të jetë reformimi rrënjësor i sistemit arsimor.

Sipas tij, sistemi arsimor duhet të ndryshojë, në mënyrë që të jetë në shërbim të nevojave të tregut.
Për Abdixhikun, me qeverisjen e LDK-së do ti ipet fund manisë së lëshimit të diplomave të cilat nuk kanë asnjë vlerë as për studentin e as bizneset apo tregun e punës.

Ai ka shtuar se qeverisja e LDK-së do të krijojë politika të cilat ndikojnë në kufizimin e studentëve të pajisur me diploma të pavlefshme për tregun e punës. Eliminimi i kësaj dukurie të keqe do të përcillet, njëkohësisht, me promovimin e shkollave profesionale të cilat krijojnë kuadro profesionale që i përgjigjen direkt nevojave të tregut.

Menu Title