.
×

7 benefitet që sjell rrënja e xhenxhefilitPërdorimi i Gjinxherit ka përfitime të shumta për shëndetin tonë. Përveç që është me aromë shumë të mirë, rrënja është ruajtur si ilaç me veti shumë shëruese.

Xhenxhefili po bëhet gjithnjë e më shumë i njohur nga praktikuesit e mjekësisë perëndimore dhe nga dashamirësia e shëndetit mes nesh.

Kemi të paktën shtatë benefite të xhenxhefilit.

Mund të shuaj dhimbjet

A ju kanë thënë ndonjëherë që të hapësh një tabletë të xhenxhefilit gjatë një udhëtimi me makinë veçanërisht me gunga? Kjo për shkak se xhenxhefili mund të ndihmojë të qetësojë një stomak të përzier. Hulumtimi sugjeron se xhenxhefili mund të largojë përzierjen e stomakut nga udhëtimet e gjata, shtatzënia ose madje edhe kimioterapia, thotë Julie Upton, RD, bashkë-themelues i Apettite for Health.

Rregullon kapsllëkut

Gjithashtu mund të lehtësojë çështje të tjera të miratuara nga qeveria, në sajë të enzimës së tij të tretjes të quajtur zingibain që ndihmon trupin të shkrijë proteina. Komponenta potencialisht ndihmon ushqimin që hani duke kaluar përmes sistemit tuaj më lehtë – dhe, nga ana tjetër, ul, gazërat, ose kapsllëkun që po përjetoni.

Mund të ndihmojë largimin e infeksionet

Kur ndjeni një ftohje , Një lëng fresh i nxehtë me xhenxhefil mund të bëjë një zgjedhje më të mirë, në që mund t’ju ndihmojë të luftoni viruset. Në fakt, një studim laboratorik i botuar në Journal of Ethnopharmacology zbuloi se xhenxhefil i freskët mund të jetë efektiv kundër virusit të frymëmarrjes së njeriut (HRSV), një shkak i zakonshëm i infeksioneve respiratore.

Mund të minimizojë dhimbjet menstruale

E rrënuar nga dhimbjet menstruale? Një studim iranian i botuar në Journal of Alternative and Complementary Medicine zbuloi se xhenxhefil ishte aq efektiv sa ibuprofen për lehtësimin e periudhave të dhimbshme.

Lufton Inflamacionin

Gingerol është një antioksidant në xhenxhefil që mund të ndihmojë në uljen e inflamacionit,.Studimet sugjerojnë që shtojcat e ekstraktit të xhenxhefilit dhe vaji i xhenxhefilit lokal mund të zvogëlojnë ngurtësinë dhe dhimbjen tek njerëzit me osteoartriti.

Mund të mbrojë kundër kancerit të zorrës së trashë

Në vitin 2011 në kërkimet e Parandalimit të Kancerit sugjeroi që shtesat e xhenxhefil mund të ndihmojnë në parandalimin e kancerit kolorektal, veçanërisht në ato me një rrezik në rritje, falë efekteve të saj anti-inflamatore në zorrë. Duhet të bëhen më shumë kërkime për ta kuptuar me të vërtetë këtë lidhje dhe vlen të përmendet se pjesëmarrësit e studimit morën një dozë të madhe të erëzave (tetë kapsula 250 milligram në ditë).

Mund të ndihmojë humbjen e peshës

“Metabolism” zbuloi se njerëzit që pinin një pije të nxehtë të xhenxhefilit (të bërë nga pluhuri i xhenxhefilit dhe ujë të nxehtë), pasi hajmë ndjehemi më të plotë, më të ngopur. “Rezultatet, tregojnë se atëherë kemi ndjenja më të ulëta të urisë dhe kështu menaxhojmë peshën tonë./bp/