[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

50 ditë nga rasti i parë me COVID-19, në këtë shtet evropian regjistrohet 24-orëshi i parë pa asnjë të infektuarSaktësisht 50 ditë pas zbulimit të rastit të parë, Malta kaloi 24 orët e para pa raste të reja me koronavirus. Numri i përgjithshëm i peronave pozitivë është zvogëluar në 162.

Ministri i Shëndetësisë dhe zëvendëskryeministri Chris Fearne, duke pasur parasysh suksesin, njoftuan “një lehtësim të shkurtër” të kujdesshëm dhe gradual të bllokimit.

Kryeministri Robert Abela ka konfirmuar se rihapjet do të jenë menaxhuar dhe me siguri nuk do të lejohet të festohet në rrugë për fundin e epidemisë. Rihapjet do të bëhen graduale dhe të monitoruara “për të shmangur një valë të dytë”.

Menu Title