[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

30 mijë veta kanë hequr dorë nga shtetësia kosovareNga viti 2009 deri më sot, mbi 700 banorë të Vitisë kanë hequr dorë nga shtetësia kosovare.

Ndërkaq në nivel vendi kjo shifër duket të jetë shumë më e lartë.

Sipas të dhënave të zyrës për informim në Ministrinë e Punëve të Brendshme që i ka dhënë Klan Kosovës, janë mbi 30 mijë kosovarë që kanë hequr dorë nga shtetësia.

Ndërsa numri i atyre që kanë fituar shtetësinë e Kosovës është shumë më i vogël.

Sipas qyteteve kukosovarët  janë liruar nga shtetësia prin Prishtinë-474, e pasuar nga Prizreni -439, Gjakova-369, Mitrovica 345 e pastaj qytete te tjera.

Sipas zyrtarëve shumica e kosovarëve heqin dorë për të marrë nënshtetësinë gjermane dhe austriake, pasi që në këto dy shtete nuk lejohet nënshtetësia e dyfishtë nëse nuk je banor i Bashkimit Evropian.

 

Menu Title